Proiectil de artilerie depistat de polițiști, în subsolul unei bloc din Capitală

  • 29 Noiembrie 2017 10:33
Proiectil de artilerie depistat de polițiști, în subsolul unei bloc din Capitală

Ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție din municipiul Chișinău, în colaborare cu angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, au depistat în subsolul unui bloc  de locuit un proiectil de artilerie de pe timpul celui de-al doilea război mondial.

Conform procedurii, la fața locului a fost solicitat grupul operativ din cadrul Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani, precum și geniștii Ministerului Apărării al Republicii Moldova pentru efectuarea cercetărilor și ridicarea obuzului.

Administrator al acestei încăperi s-a dovedit o femeie în vârstă de 58 ani, care a declarat polițiștilor că, proiectilul ar fi fost găsit acum 30 de ani, când a inițiat activitatea unei biblioteci.

În acest context, experții urmează să stabilească dacă proiectul prezenta vreun pericol pentru viața și sănătatea oamenilor, iar Poliția Capitalei atenționează și solicită cetățenilor să informeze imediat serviciul 902 atunci când au depistat muniții sau obuze.

Cazul este investigat de polițiștii sectorului Râșcani ai Direcției de Poliție a municiului Chișinău pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău