Proiectele SA „Apă-Canal Chișinău”, discutate cu gestionarii blocurilor locative

  • 05 Martie 2016 11:39
Proiectele SA „Apă-Canal Chișinău”, discutate cu gestionarii blocurilor locative

Conducerea SA „Apă-Canal Chișinău” a avut o întrevedere cu gestionarii blocurilor locative din sectorul Râșcani al capitalei.

Directorul general al ACC, Constantin Becciev, a accentuat că astfel de întâlniri cu gestionarii blocurilor locative vor fi desfășurate sistematic cu reprezentanții din toate sectoarele capitalei în scopul informării consumatorilor din primă sursă despre proiectele inițiate, transmite IPN.

„Prin consolidarea unui dialog permanent a furnizorului de apă cu consumatorii se vor obține rezultatele scontate de interes comun în domeniul alimentării cu apă și servicii de canalizare”, a subliniat Constantin Becciev, citat într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Un subiect abordat a fost Programul de dezvoltare a sistemului de alimentare cu apă a municipiului Chișinău, în valoare 64,8 milioane de euro, finanțat de către BERD și BEI. În acest sens, Natalia Lipca, șef al Serviciului unitatea de implementare a proiectului din cadrul întreprinderii, a accentuat că proiectul menționat prevede reabilitarea până în decembrie 2018 a 205 kilometri rețele de apă, peste 3000 de branșamente ale blocurilor de locuit și circa 15 kilometri de colectoare de canalizare din diferite sectoare ale Chișinăului, inclusiv și localități din suburbie. Proiectul prevede și modernizarea Stației de epurare, reabilitarea stațiilor de pompare, instalațiilor de tratare, rezervoarelor etc.

În cadrul acestui program investițional sunt incluse și obiective din sectorul Râșcani. Directorul tehnic producție adjunct, Adrian Cecan, a menționat faptul că în acest sector se preconizează reabilitarea în două etape a 37 de kilometri de rețele de alimentare cu apă, din care 9 kilometri de branșamente și circa 3,42 de kilometri de rețele de canalizare.

Încheierea contractelor directe cu consumatorii rămâne o problemă. Vladimir Mocreac, director relații cu clienții, s-a referit la situația actuală privind unele prevederi legislative și spunând că ACC optează pentru încheierea contractelor directe cu consumatorii, fapt ce va permite soluționarea problemelor ce țin de facturare și achitarea diferenței de volum.

Referindu-se la problemele puse în discuție, reprezentantul ICON-INSTITUT, Vitalie Ioviță, a propus o soluție care ar facilita dialogul dintre consumatori și SA „Apă-Canal Chișinău” – crearea comitetelor consumatorilor de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău