Modificare a legii | Întreprinderile de stat și cele municipale ar putea fi obligate să treacă un audit extern

  • 05 Iulie 2019 14:28
Modificare a legii | Întreprinderile de stat și cele municipale ar putea fi obligate să treacă un audit extern

Parlamentarii au votat astăzi un proiect de modificare a legii privind întreprinderile de stat și cele municipale prin care acestea să fie obligate să treacă un audit extern. Autorii proiectului vor să prevină astfel corupția și utilizarea ineficientă a banilor publici.

Proiectul a fost propus de deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba.

Deputatul Lilian Carp din partea blocului ACUM crede că întreprinderile care au venituri mici nu ar trebui supuse unui audit extern, pentru că nu ar avea posibilitatea să-l plătească.

„Din cauza unor întreprinderi care încalcă legea, nu ar trebui să creăm probleme altora. Ar trebui să fim atenți”, a spus Lilian Carp.

Pe de altă parte, deputații democrați consideră că multe dintre întreprinderilr de stat și cele municipale sunt mici, nu au suficiente resurse financiare, iar obligativitatea unui audit extern, le-ar aduce pagube și cheltuieli suplimentare.

Deputații din fracțiunea Partidului Șor consideră că acest proiect nu are viitor. Socialiștii au anunțat, pe de altă parte, că vor susține acest proiect.

De asemenea, proiectul de lege presupune ca întreprinderile de stat și cele municipale să folosească sistemul de achiziții publice.

Proiectul a fost votat în prima lectură și urmează a fi supus dezbaterilor publice, înainte de a fi adoptat în lectură finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău