Proiect susținut de România: UTM pregătește un Centru Educațional în Informatică și Matematică, dedicat geniului matematicii, Grigore Moisil

  • 28 August 17:06
Proiect susținut de România: UTM pregătește un Centru Educațional în Informatică și Matematică, dedicat geniului matematicii, Grigore Moisil

Joi, 29 august, la Universitatea Tehnică din Moldova va fi lansat un proiect de creare a Centrului Educațional și Inovativ „Informatică și Modelare Matematică” în numele lui Grigore Moisil (CEIM). Este vorba de un centru educațional inovativ dedicat memoriei lui Grigore Moisil, pionier al informaticii din România. UTM urmează să dispună de un spațiu multifuncțional care va găzdui cursuri, conferințe, și activități academice în domeniul informaticii și matematicii, contribuind la dezvoltarea cercetării și la stimularea interesului pentru domeniile informaticii și matematicii.

 
Centrul va purta numele părintelui informaticii românești Grigore Moisil și va include o expoziție permanentă dedicată marelui matematician.

Grigore Moisil a fost un matematician cu renume mondial, care a contribuit la formarea primelor generații de informaticieni din România, fiind cel care a dispus introducerea informaticii în licee și la facultăți. Moisil a fost un reputat profesor, care a predat matematica cu umor, fiind supranumit autor de bancuri și glume despre știință. Întrebat la un moment dat dacă e bine ca un profesor să facă glume la cursuri, Moisil ar fi răspuns că “Știința nu e tristă, decât pentru unii”.
 
Realizarea proiectului CEIM este finanțată de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău