Proiect moldo-român: Laborator pentru controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante

  • 20 Februarie 2013 13:39
Proiect moldo-român: Laborator pentru controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante

România a acordat 300 de mii de euro Republicii Moldova destinate înființării unui laborator pentru descoperirea reziduurilor de pesticide în plante, sol și producția de origine non-animală.

Miercuri, 20 februarie, la Chișinău a avut loc deschiderea oficială acestui proiect comun între România și Republica Moldova. 

În cadrul proiectului, care va dura până la sfârșitul lunii noiembrie, vor fi achiziționate echipamente performante, care nu există în prezent în Republica Moldova și vor fi instruiți experți moldoveni.
 
Prin acest proiect, România continuă tradiția de sprijinire a autorităților de la Chișinău în vederea continuării procesului de integrare europeană și de aliniere a legislației naționale la standardele comunitare, a declarat în cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA), Vladimir Mănăstireanu.
 
Ministrul agriculturii Vasile Bumacov a menționat că datorită sprijinului oferit de România, cetățenii vor avea acces la produse inofensive și de calitate. El a subliniat că deschiderea unui astfel de laborator este determinantă pentru succesul negocierilor cu Uniunea Europeană.
 
Ministerul Agriculturii și partenerii săi, inclusiv cei din România se străduiesc să asigure cetățenilor accesul la produse de calitate și sigure, a menționat și ambasadorul României, Marius Lazurca.
 
În prezent în Republica Moldova nu există utilaj pentru descoperirea reziduurilor de pesticide. Laboratorul urmează să fie funcțional din luna septembrie.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău