Proiect de realizare a celui mai mare domeniu schiabil din România

  • 05 Ianuarie 2018 09:14
Proiect de realizare a celui mai mare domeniu schiabil din România

Ministerul Turismului din România a inclus ca prioritate în masterplanul de investiții în acest domeniu un proiect de realizare a celui mai mare domeniu schiabil din România, care ar urma să fie în Munții Făgăraș.

Peste 150 de kilometri de pârtii, întinse pe ambii versanți ai Masivului Făgăraș, pe teritoriul a trei județe: Sibiu, Argeș și Brașov - așa ar urma să arate cel mai mare domeniu schiabil din România, dacă s-ar realiza proiectul inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș-Bâlea-Capra, formată din autoritățile locale din zonă. Actualul proiect ar dubla capacitatea de schi pe care o deține la ora actuală România - susține ministrul Mircea Titus Dobre. 

Mircea Titus Dobre: Așteptăm din partea ADI Monte Făgăraș-Bâlea-Capra să vină cu studiu de fezabilitate și cu proiectul tehnic în așa fel încât să știm ce trebuie să bugetăm și de când putem să începem în mod real.
Reporter: Operatorii turistici din zonă consideră că acest domeniu schiabil ar pune cu adevărat în valoare potențialul imens al celor mai înalți munți ai României. Marius Olariu, unul dintre cei mai vechi administratori din zona Bâlea.

Marius Olariu: Pârtiile din acest domeniu vor ajunge pe la 2.400 de metri. Există un potențial imens și pentru faptul că avem apă, se poate prepara și zăpadă artificală, deși condițiile atmosferice aduc zăpadă aici cam 200 de zile pe an.

Când ar putea fi realizat acest imens domeniu schiabil din Munții Făgăraș și cu ce costuri sunt încă întrebări fără răspuns din partea celor implicați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău