Proiect de reabilitare a drumurilor din Strășeni și Orhei

  • 12 Mai 2015 18:54
Proiect de reabilitare a drumurilor din Strășeni și Orhei

Aproximativ 80 de kilometri de drum care fac legătura dintre 22 de localități din raioanele Strășeni și Orhei vor fi reabilitați în următorii trei ani.

Proiectul va fi finanțat cu banii Fondului Rutier și sprijinul Băncii Mondiale, a anunțat ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari.

El a afirmat că a început reabilitarea a 21 de kilometri de drum local care asigură legătura dintre 5 sate – Voinova, Chirianca, Zubrești, Recea, Ghelăuza, iar în acest scop, în 2014, din Fondul Rutier au fost valorificate 15 milioane de lei. Drumul urmează să fie asfaltat și va avea două benzi de circulație, iar pentru aceasta din Fondul Rutier au fost alocați încă 35 de milioane de lei, a specificat ministrul.

Drumul care face conexiune între satele Chirianca, Zubrești, Gălești, Găleștii Noi și Bucovăț, va fi reparat cu sprijinul Băncii Mondiale, până în 2017.  

Anul acesta pentru reparația drumurilor locale în Fondul Rutier sunt prevăzute 450 de milioane de lei, din care se preconizează reparația a circa 700 de kilometri de drumuri și străzi din intravilanul localităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău