Proiect de lege referitor la reducerea taxelor consulare pentru cetățenii R. Moldova din străinătate, elaborat de deputații PAS

  • 22 Aprilie 2022 15:50
Proiect de lege referitor la reducerea taxelor consulare pentru cetățenii R. Moldova din străinătate, elaborat de deputații PAS

Deputații partidului "Acțiune și solidaritate" (PAS) au elaborat un proiect de lege referitor la reducerea taxelor consulare pentru cetățenii R. Moldova din străinătate. Potrivit Infotag, proiectul de lege a fost prezentat vineri, la un briefing, de către deputatul Ana Calinici.

Ea a spus că în prezent cetățenii aflați peste hotare plătesc un preț nerezonabil de mare pentru serviciile consulare. Prețul include taxa stabilită de Agenția serviciilor publice, taxa consulară propriu-zisa, precum și costurile aferente.

"De exemplu, la solicitarea unui nou certificat, cetățenii din străinătate sunt nevoiți să plătească de șapte ori mai mult decât pentru același serviciu în țară. Pentru un pașaport - de două ori mai mult. Adoptarea legii va duce la o reducere semnificativă a prețurilor. De exemplu, acum perfectarea unui pachet de documente pentru obținerea unui pașaport costă 91 de euro, iar după intrarea în vigoare a legii va costa 61 de euro", a spus deputatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău