Proiect de lege privind modificarea Legii Concurenței, înregistrat în Parlament

  • 23 Septembrie 2019 15:38
Proiect de lege privind modificarea Legii Concurenței, înregistrat în Parlament

Un proiect de lege prin care se propune modificarea mai multor prevederi din Legea Concurenței a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului.

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, prin acest proiect se instituie obligația Consiliului Concurenței de a interveni și a soluționa înțelegerile de cartel. „Sunt stabilite reguli foarte concrete cu referire la concentrarea economică în domeniul publicității mass-media, concomitent cu obligația Consiliului Concurenței de a interveni atunci când este semnalată o problemă, inclusiv cu obligația de a interveni din oficiu pentru a face față interesului cerințelor publicului”, a spus Sergiu Litvinenco.

Prin acest proiect, legislatorii își propun să interzică acordurile anticoncurențiale care au ca efect îngrădirea pluralismului mediatic. De asemenea, proiectul prevede instituirea unor cerințe speciale privind concentrările economice în domeniul publicității mass-media, dar și instituirea unor cerințe speciale de examinare a presupuselor cauze de încălcare a legislației concurențiale în domeniul mass-media.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, în următoarele zile proiectul va intra în dezbateri. Toți cei interesați au fost invitați să înainteze propuneri sau recomandări Parlamentului pe seama respectivului proiect. Inițiativa apare după ce, pe parcursul anilor, mai multe organizații ale societății civile au semnalat probleme de natură concurențială cu care se confruntă mijloacele de informare în masă pe piața publicității mass-media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău