Proiect de decizie care va permite soluționarea petițiilor colective

  • 19 Mai 2022 10:50
Proiect de decizie care va permite soluționarea petițiilor colective

Cetățenii din municipiul Chișinău vor putea depune petiții colective pentru soluționarea unor probleme la nivel local. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de deputați și de consilierii PAS în Consiliul municipal Chișinău și este supus de astăzi consultărilor publice, transmite IPN.

Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, a menționat în cadrul unui briefing de presă că anterior circa 2 mii de chișinăuieni au depus o petiție colectivă privind transportul public la Primăria municipiului Chișinău, iar soluționarea plângerii s-a limitat doar la o declarație a primarului Ion Ceban la TV.

Potrivit consilierului, proiectul de decizie prevede că oamenii se vor putea asocia în grupuri de 5 persoane și, dacă reușesc timp de 60 de zile să adune 1000 de semnături privind o anumită problemă din oraș, ei vor putea înainta autorităților publice locale o petiție colectivă. „Noi vom insista ca această problemă să fie pusă pe masa Consiliului municipal și să fie dezbătută la Consiliul municipal”, a subliniat Dumitru Ivanov.

După ce va fi supus consultărilor publice, proiectul respectiv de decizie urmează a fi aprobat de CMC.

Radu Marian, deputat PAS, a precizat că proiectul de decizie va fi implementat pentru început în municipiul Chișinău, iar ulterior  și la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău