Proiect de construcție: Tren de mare viteză București-Chișinău-Kiev

  • 29 Ianuarie 2015 14:19
Proiect de construcție: Tren de mare viteză București-Chișinău-Kiev

Ministrul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, autoritățile de la București negociază deja cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între București și Iași, care să continue și către Republica Moldova.

Ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat la Istambul cu conducerea ministerelor de profil din România și Ucraina despre inițierea unui proiect regional comun de construcție a liniei de tren de mare viteză, care să unească orașele Chișină,  București și Kiev.

Vasile Botnari a menționat că Republica Moldova este extrem de interesată în sporirea eficienței transportulu feroviar, inclusiv prin realizarea unui proiect comun ce ar permite conectarea celor trei capitale printr-o linie de mare viteză, asta în situația când în prezent, din cauza uzurii liniilor feroviare circulația trenurilor este mult prea lentă pentru a arăta eficiență.

Ministrul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, autoritățile de la București negociază deja cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între București și Iași, care să continue și către Republica Moldova. Reprezentanta Ministesterului Infrastructurii din Ucraina, de asemenea, s-a arătat interesată de posibilitatea realizării unui asemenea proiect și a optat pentru examinarea subiectului la nivel de experți.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău