Proiect comun ABU și Radio România desfășurat la Beijing

  • 23 Aprilie 2016 18:43
Proiect comun ABU și Radio România desfășurat la Beijing

Media 2020, un proiect comun al ABU și Radio România, se va desfășura pentru prima dată în Asia.

Această conferință de o singură zi va fi organizată concomitent cu derularea altor două evenimente: Conferința RadioAsia ABU și Festivalul Muzicii Radio 2016 ABU. Cele trei evenimente găzduite de China National Radio (CNR) se vor desfășura în perioada 25-27 aprilie la Beijing.

În perioada 25-26 aprilie, în cadrul Conferinței RadioAsia  vor fi dezbătute subiecte variate. Ben Williams, director al organizației „Beyond Broadcasting”, va implica participanții într-un atelier de lucru interactiv care se va concentra pe importanța documentarelor din cadrul programelor radio. Un alt atelier de lucru va viza cele mai recente instrumente pe care le pot folosi radiodifuzorii pentru a conecta producțiile radio la media socială online pentru a obține o audiența maximă. Conferința va trata și alte subiecte cum ar fi reportajul, radioul pe diferite platforme, interactivitatea și serviciile publice de radio.

A patra ediție a Festivalului de muzică, organizat de ABU pe 26 aprilie în cadrul unei gale nocturne, va reuni renumiți artiști talentați din regiunea Asia-Pacific. CNR, în calitate de gazdă organizatoare va prezenta două momente artistice. Artistul invitat va fi Analia Selis din partea Radio România – ROR. Evenimentul va fi încununat cu un concert intitulat „Vioara lui George Enescu”, organizat pe 27 aprilie de Radio România.

Conferința Media 2020 va fi o oportunitate pentru participanți, care pot să afle modalitățile pe care pot și ar trebui să le facă radiodifuzorii europeni și asiatici pentru a se ajuta reciproc printr-o colaborare mai strânsă. Conferința din 27 aprilie va fi o platformă pentru radiodifuzori ai ambelor continente pentru a se conecta și să beneficia reciproc din schimbul de experiențe. Subiectele care vor fi abordate vor include: sistemul UHDTV și Sunetul Surround, Era digitală în radio, media socială și cooperarea între media europeană și asiatică.

http://www.abu.org.my

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău