Programul USAID „Comunitatea Mea” a început o nouă rundă de selectare

  • 14 Iulie 12:52
Programul USAID „Comunitatea Mea” a început o nouă rundă de selectare

Programul „Comunitatea Mea”, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de IREX Moldova, a anunțat runda trei de selectare a localităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2020. Primăriile interesate pot depune cererile de participare online, până la data de 20 iulie, transmite MOLDPRES.

Scopul programului este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

Pe parcursul derulării programului, comunitățile vor fi implicate în diverse activități ce vor stimula îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice, vor implica societatea civilă în activitatea primăriei și vor contribui la creșterea veniturilor locale prin implementarea practicilor moderne de management financiar.

De asemenea, administrațiile publice locale  care vor demonstra un angajament sporit față de guvernarea deschisă și responsabilă, vor fi invitate să aplice pentru suport în planificarea și implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară și de infrastructură, care vor crește accesul și calitatea serviciilor publice locale și vor îmbunătăți viața cetățenilor la nivel local.

„Comunitatea Mea” este programul principal al USAID în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni, precum și de a oferi asistență tehnica și instruiri angajaților primăriilor pentru a putea răspunde la necesitățile cetățenilor. Asistența programului vizează în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, însă vor beneficia de suport și grupurile civice, și mediul de afaceri local, pe măsură ce abilitățile acestora de promovare a drepturilor se vor îmbunătăți.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
26
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,1 m/s
Fri
27
Sat
25
Sun
23
Mon
23
Tue
24

Curs oficial BNM 07 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0106
USD 16.6157 -0.0223
RON 4.0694 -0.0038
UAH 0.6000 -0.0012
RUB 0.2261 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău