Programul nuclear Iranian discutat la Bruxelles

  • 20 Martie 2015 15:50
Programul nuclear Iranian discutat la Bruxelles

Cancelarul german Angela Merkel, președintele francez François Hollande și premierul britanic David Cameron au fost invitați de șefa diplomației europene Federica Mogherini la o reuniune, în dimineața de vineri, 20 martie.

Reuniunea vizează negocierile cu Iranul pe tema programului nuclear controversat al acestui stat, în marja reuniunii Consiliului European de primăvară de la Bruxelles, relatează Agerpres. 

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif au salutat progresele înregistrate la negocierile de la Lausanne (Elveția), dar un negociator european s-a declarat reticent ieri, 19 martie, apreciind că un acord politic istoric este „departe”, în apropierea datei limită pentru un astfel de acord, la sfârșitul lunii martie. 

După 12 ani de tensiuni internaționale și 18 luni de negocieri extrem de strânse, Iranul și marile puteri și-au fixat termen până la 31 martie pentru a ajunge la o reglementare așa-zis „politică”: textul ar garanta că Republica Islamică nu va avea niciodată bomba atomică, în schimbul ridicării unor sancțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău