Programul național de specializare inteligentă „SMART Moldova” pentru anii 2024-2027, publicat în Monitorul Oficial

  • 13 Septembrie 14:44
Programul național de specializare inteligentă „SMART Moldova” pentru anii 2024-2027, publicat în Monitorul Oficial

Programul național de specializare inteligentă pentru anii 2024-2027 „SMART Moldova” a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Acesta va asigura o conexiune între mediul de afaceri și cercetare/inovare. Documentul se axează pe patru domenii prioritare: agricultura și procesarea produselor agricole; tehnologia informației și comunicațiilor; energie; biomedicină și biofarmaceutică, transmite MOLDPRES.

Programul SMART Moldova identifică problemele prioritare unde există potențial de a conecta cercetarea de mediul de afaceri și de economia reală. Acesta își propune crearea și dezvoltarea infrastructurii de cercetare și inovare în cele patru domenii de specializare inteligentă, mediul academic și sectorul privat, având ulterior posibilitatea de a participa la apeluri de proiecte comune în domenii de specializare inteligentă, așa-numitele proiecte de transfer tehnologic. 

Domeniile prioritare ale programului „SMART Moldova” au fost selectate în urma unui studiu comprehensiv care a explorat atât potențialul de cercetare, cât și capacitatea mediului de afaceri de a implementa inovații și disponibilitatea de a contribui alături de cercetători în acest proces.  

Implementarea programului se va face cu mijloace de la bugetul de stat, dar și prin atragerea de fonduri de la partenerii externi de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău