Programul festivităților de Ziua Independenței R. Moldova. Președinta Maia Sandu va ține un discurs adresat poporului

  • 26 August 2023 10:14
Programul festivităților de Ziua Independenței R. Moldova. Președinta Maia Sandu va ține un discurs adresat poporului

De Ziua Independenței, președinta Maia Sandu va ține în Piața Marii Adunări Naționale un discurs adresat poporului. Se va întâmpla în cadrul ceremoniei de inaugurare a sărbătorii naționale, la care va participa și prim-ministrul Dorin Recean, dar și reprezentanți ai Președinției, Parlamentului și Guvernului, membri ai corpului diplomatic, semnatari ai Declarației de Independență. Cetățenii vor avea acces liber în PMAN pentru a sărbători suveranitatea și independența țării, transmite IPN.

În dimineața zilei de duminică, începând cu ora 8:30, președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean vor depune flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”. După care vor urma depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Ceremonia de inaugurare a Zilei Independenței va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale începând cu ora 10:00. De la ora 10:45, vor avea loc concerte de fanfară susținute de orchestre din cadrul sistemului afacerilor interne.

De la ora 12:00 până la ora 16:00, șeful executivului, alături de alți membri ai Guvernului, vor avea o întrevedere cu oamenii în cadrul programului „De vorbă cu cetățenii”. Evenimentul se va desfășura în curtea din spatele clădirii Guvernului. Tot aici, cetățenii vor putea descoperi cu cine se mândrește Moldova acasă și peste hotare, îi vor întâlni pe campioanele și campionii moldoveni la lupte, vor urmări un spectacol de trântă sau vor participa la un atelier de pictură pentru copii.

La ora 16:00, în Piața Marii Adunări Naționale va începe spectacolul cu genericul: „Ca Acasă”, susținut de orchestre de fanfară, colective folclorice și ansambluri de dansuri populare, iar la ora 18:00, Baletul Național „Joc”, alte colective folclorice, orchestre și soliști vor prezenta spectacolul muzical-coregrafic „Moldoveneasca”.

Manifestările cultural-artistice dedicate celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova vor continua, la 19:30, cu concertul „Eu - acasă”, susținut de artiști din diasporă. Vor evolua: Valentina Nafornița (Austria), Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), pianiștii Stanislav Jar și Laura Balicov (Regatul Țărilor de Jos), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și alții.

La ora 21:30, pe scena din Piața Marii Adunări Național, va urca Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”.

Sărbătoarea și va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău