Programul evenimentelor festive dedicate Zilei Independenței

  • 27 August 2021 08:19
Programul evenimentelor festive dedicate Zilei Independenței

Festivitățile dedicate Zilei independenței vor începe cu depuneri de flori și vor continua cu parada militară și concerte în Piața Marii Adunări Naționale, locul unde s-au desfășurat celebrele mitinguri în anii 89,90,91. Din cauza pandemii, programul din acest an va fi mai scurt.

Programul evenimentelor festive dedicate Zilei Independenței va începe cu depuneri de flori la ora 8:30 la monumentul „Maica Îndurerată” și va continua la ora 9:20 la monumentul „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Sărbătoarea va fi inaugurată la ora 10:00 pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în prezența primelor persoane în stat și a președinților României, Ucrainei și Poloniei aflați în vizită la Chișinău. Președinta Maia Sandu, va avea un mesaj de felicitare, la ora 10:15, urmat de parada militară. În vederea asigurării normelor de securitate, publicul nu va avea acces în Piață în timpul paradei.

Programul festiv va continua cu un spectacol muzical, începând cu ora 10:55, la care vor participa Orchestra de muzică populară a Fraților Advahov și mai mulți interpreți precum  Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Surorile Osoianu, „Catharsis”, Maria Iliuț, ș.a. urmat de un recital muzical susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra.

Chiar dacă evenimentele vor avea loc în aer liber, participanții trebuie să poarte obligatoriu masca de protecție și să respecte distanța socială. Din cauza condițiilor epidemiologice, timpul alocat activităților cultural-artistice a fost scurtat.

Programul aniversar se va încheia seara cu transmisiunea la postul național de televiziune, a unui concert tematic „Moldovă – tu ești Patria mea!”, la care vor participa Orchestra Națională Simfonică și Corul Național de Cameră, maestru Eugen Doga, pianiștii Iurie Mahovici și Anatol Lapicus, soprana Mariana Bulicanu, interpreții Cătălin Josan, Pașa Parfeni, Viorel Burlacu și formația Brio Sonores.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău