Programul „Drumuri bune” a fost pus pe pauză

  • 28 Iunie 2019 10:16
Programul „Drumuri bune” a fost pus pe pauză

Programul „Drumuri bune” a fost pus pe pauză. Ministrul economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, nu poate spune dacă acesta va continua sau nu. Sunt identificate două probleme legate de implementarea acestuia: sursele de finanțare și transparența decizională, transmite IPN.

La o conferință de presă, pe 27 iunie, Vadim Brînzan a spus că pentru implementarea programului erau prevăzute două miliarde de lei, iar acum în buget sunt 950 de milioane. Legat de transparența decizională, ministrul spune că nu este clar cine ia deciziile, cine este gestionarul. Nu e clară nici formula după care se alocă banii. „Am înțeles că a fost trimisă o solicitare către primari să vină cu propuneri, care și unde vor să construiască câte un kilometru de drum strategic, care să-l unească la magistrale. Au venit propuneri în sumă de patru miliarde de lei, pe când la buget am înțeles că sunt 950 de milioane”, a spus Vadim Brînzan.

Ministrul a anunțat că se va face o evaluare a programului, ca noua conducere a ministerului să se asigure că banii statului sunt cheltuiți rațional, transparent și nu se fură.

Referitor la Arena Chișinău, un alt proiect al guvernării anterioare, Vadim Brînzan a declarat că a primit contractul cu câteva ore înainte de susținerea conferinței de presă și nu a reușit să-l citească. Deciziile vor fi anunțate mai târziu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău