Program-pilot de formare continuă a profesorilor, lansat de Ministerul Educației și Cercetării

  • 21 Septembrie 19:14
Program-pilot de formare continuă a profesorilor, lansat de Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educației și Cercetării lansează un program-pilot de formare continuă a profesorilor, a anunțat ministrul Dan Perciun în cadrul unui club de presă, transmite IPN.

Potrivit ministrului, va fi un curs de formare în școală pentru întreaga comunitate. La programul-pilot vor participa 50 de școli. Vor fi 75 de ore de contact direct în instituțiile de învățământ, unde se va discuta despre reziliență emoțională, managementul conflictelor, starea de bine, arderea emoțională, lucrul cu copiii cu cerințe educaționale speciale (CES).

Ministrul se așteaptă ca o bună parte din formatori să fie cu profil psihologic. Rețeaua de mentori ar trebui să fie în esență un instrument de diseminare a bunelor practici și de evaluare dacă se întâmplă aceste bune practici în fiecare instituție.

Ministerul își propune ca la program să participe 2500-3000 de profesori. Pentru programul in cauza sunt prevăzuți șase milioane de lei. Dacă va merge bine, programul va fi extins pentru un număr mai mare de cadre didactice, spune Dan Perciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,14 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău