PROGRAM | Sărbătoarea „Limba noastră cea Română”, la Chișinău

  • 31 August 2017 09:08
PROGRAM | Sărbătoarea „Limba noastră cea Română”, la Chișinău

Sărbătoarea Limbii Române, marcată la 31 august, va începe cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor, după care va urma un  omagiu adus Limbii Române, începând cu ora 10.

O dezbatere publică privind corectitudinea limbii vorbite cu genericul: „Celebrarea limbii – între fetiș și relativizare”, va avea loc la ora 11, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. 

La ora 12 va avea loc premierea câștigătorilor concursului „Dictare pentru fiecare”, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. 

Iar la ora 12 si 30 va fi dezvelită placa memorială Leonida Lari,  pe fațada blocului de locuințe din str. Nicolae Iorga, 7, unde a trăit poeta.

O ședința festivă a Adunării generale a Academiei de Științe a Moldovei dedicată sărbătorii naționale Ziua Limbii Române se va desfășura la Academia de Științe, cu începere de la ora 10.00.

În cadrul sărbătorii Limbii Române vor fi lansate mai multe titluri de carte /Biblioteca „Onisifor Ghibu”, municipiul Chișinău /ora 15.00/.

Tradițional, pe 31 august  are loc vernisarea expoziției-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, la ora 15, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși”

Diseară, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române. Pe scena din centrul capitalei vor evolua Catharsis, Lidia Botezatu și Radu Dolgan, Ricu Vodă, Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov cu Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, orchestra simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru împreună cu Mariana Bulicanu, Ionel Manciu, Vasile Iovu, Tania Cerga, Natalia Barbu, Guz și Alex Calancea Band. Va încheia concertul Alternosfera.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău