Program pentru formalizarea activității de îngrijitori de copii

  • 10 Octombrie 2023 19:24
Program pentru formalizarea activității de îngrijitori de copii

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Organizația Internațională a Muncii, implementează un program de suport pentru formalizarea activității de îngrijitori/îngrijitoare de copii cu vârsta de până la 3 ani. Programul are ca scop furnizarea de sprijin și resurse esențiale pentru profesioniștii în domeniul îngrijirii copiilor, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor oferite, transmite IPN.

„Programul nostru este dedicat tuturor persoanelor care au vârsta de minimum 18 ani și doresc să aibă grijă de copii cu vârsta de până la 3 ani. Indiferent dacă sunteți începător sau aveți deja experiență în îngrijirea copiilor, sunteți binevenit să vă alăturați programului nostru. Ne dorim să creăm o comunitate diversă, în care fiecare membru să contribuie cu propriile talente și experiență pentru a oferi cele mai bune servicii de îngrijire a copiilor. Indiferent de experiența profesională pe care o dețineți, suntem dedicați formării și susținerii voastre în această frumoasă misiune de a avea grijă de cei mici”, menționează Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Programul este conceput pentru a oferi cunoștințele necesare despre procesele legale necesare pentru ca persoana să-și formalizeze activitatea în domeniul de îngrijire a copiilor. Prin intermediul cursurilor CPD, vor fi oferite informații detaliate și pas cu pas despre regulamentele și procedurile legale implicate în îngrijirea copiilor. De asemenea, după sesiunile de informare, participanții/ participantele care vor dori să înceapă procesul de formalizare în acest domeniu, vor primi suport din partea echipei CPD atunci când vor avea nevoie.

„Important de menționat este faptul că ghidarea gratuită pas cu pas despre cum să vă formalizați activitatea va fi disponibilă exclusiv pentru participanții cursului nostru. Ne dorim să oferim sprijin maxim celor care se implică și participă activ în programul nostru, pentru a-i ajuta să își dezvolte afacerea de îngrijire a copiilor într-un mod legal și eficient. Vom oferi sfaturi cu privire la gestionarea documentelor necesare și vom aborda aspecte precum programele de lucru, drepturile și responsabilitățile îngrijitorilor de copii, raportarea incidentelor, inclusiv alte aspecte importante”, menționează reprezentanții Centrului.

Programul se va desfășura exclusiv în format fizic. „Cursurile și suportul practic vă vor fi oferite personal, ceea ce ne permite să comunicăm mai eficient și să vă răspundem întrebărilor în timp real. Acest aspect ne permite să ne asigurăm că informațiile sunt transmitere în mod clar și accesibil”, menționează CPD.

Cursul de formare va avea durata de o zi, fiind organizat în două zile diferite, pentru 2 grupe diferite de participanți, cu predare în limba română. Instruirile vor fi axate pe cadrul normativ în vigoare cu privire la procesul de înregistrare, organizare și prestare a serviciilor de îngrijire individualizată a copiilor. Instruirile vor fi desfășurate în zilele de 16 și 17 octombrie 2023, cu opțiunea de selecție a zilei convenabile.

Programul este gratuit pentru toți participanții și participantele, trebuie doar să completeze un formular.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău