Program de Ziua Unirii Basarabiei cu România

  • 01 Martie 2016 17:05
Program de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Ziua de 27 martie, dată la care acum 98 de ani Basarabia a votat unirea cu România, va fi marcată la Chișinău printr-o serie de acțiuni de amploare.

Mai multe organizații unioniste au anunțat marți, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă, convocarea ”Sfatul Țării-2” și organizarea unui ”Marș al ReUnirii”.

Potrivit lui Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unității Naționale, ”Sfatului Țării-2” va fi un for reprezentativ care va întruni delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei Unioniste și invitați de peste Prut. Pentru selectarea celor care vor face parte din ”Sfatul Țării-2”, a fost lansată și o platformă online –www.sfatultarii.md, unde fiecare vizitator își poate da votul pentru o singură candidatura, sau propune una proprie.

A doua parte a zilei, potrivit președintelui Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, va fi marcată de o manifestație de amploare pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. ”Marșul ReUnirii”  va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Acesta va finaliza în Piața Națiunilor Unite din fața Academiei de Științe cu un recital de poezie și un miting Pro Unire. 

„Din 2012 am reușit să readucem Unirea în spațiul public prin acțiunile noastre stradale. Continuăm în același ritm și în 2016, și în următorii 2 ani, până când vom realiza ReUnirea. Vom manifesta pașnic, așa cum am făcut-o mereu. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care simt românește”, a mai declarat Anatol Ursu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău