Program de granturi post-investiționale pentru agricultori

  • 15 Septembrie 2016 00:30
Program de granturi post-investiționale pentru agricultori

Producătorii agricoli din țară, cu excepția celor din orașele Chișinău și Bălți, care aplică practici de management durabil al terenurilor, asigurând menținerea sănătății și productivității solului, sunt îndemnați să participe la un program de granturi post-investiționale. Proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), de…

Producătorii agricoli din țară, cu excepția celor din orașele Chișinău și Bălți, care aplică practici de management durabil al terenurilor, asigurând menținerea sănătății și productivității solului, sunt îndemnați să participe la un program de granturi post-investiționale. Proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), de comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului, lansează cel de-al cincilea apel pentru aplicare la Programul  „Managementul durabil al terenurilor”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAIA se menționează că grantul post-investițional va rambursa 50% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 20 de mii de dolari per producător agricol. Conform prevederilor Programului, își vor putea rambursa investiția fermierii care, începând cu 1 noiembrie 2015, au procurat utilaje sau mașini agricole noi, anul producerii cărora începe cu 2014.

La fel, este vorba despre fermierii care au aplicat, după data de 1 noiembrie 2015, practici de management durabil al terenurilor, precum tehnologii No-till și Strip-till, fâșii vegetative de filtrare, cultivare pe contur, management integrat al dăunătorilor, perdele forestiere de protecție, măsuri agro-forestiere, măsuri hidrotehnice, sisteme de captare a apei de ploaie, ș.a.

Programul de granturi post-investiționale presupune și consultanță gratuită oferită producătorilor agricoli interesați. Dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură până pe 15 decembrie 2016. Pentru informații suplimentare pot fi accesate paginile web: www.aipa.gov.md sau www.capmu.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău