100 milioane de euro pentru R.Moldova din partea UE. Care sunt condițiile de politici ale programului de asistență macrofinanciară

  • 11 August 2020 16:55
100 milioane de euro pentru R.Moldova din partea UE. Care sunt condițiile de politici ale programului de asistență macrofinanciară

Comisia Europeană, în numele UE, a coordonat astăzi cu opt parteneri Memorandumuri de înțelegere privind programele de asistență macrofinanciară (AMF). Acordurile fac parte din pachetul AMF de 3 miliarde de euro pentru partenerii de extindere și de vecinătate, menit să-i ajute pentru reducerea efectelor recesiunii economice provocată de pandemia de coronavirus, scrie Ziarul Național.

Astfel, potrivit sursei citate, s-a convenit deja asupra memorandumurilor de înțelegere cu Albania, Georgia, Iordania, Kosovo, R. Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord și Ucraina. Patru din aceste documente au fost, de asemenea, semnate oficial: Kosovo, R. Moldova, Macedonia de Nord și Ucraina.

Memorandumurile presupun acțiuni politice la care beneficiarii se angajează pentru a primi a doua tranșă de asistență.

Pentru R. Moldova, condițiile de politici pentru programul în valoare de 100 milioane EUR se referă la consolidarea managementului finanțelor publice, buna guvernare, lupta împotriva corupției și îmbunătățirea mediului de afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău