Prognozele meteorologilor | Cum va fi vremea în a doua parte a lunii februarie

  • 15 Februarie 2019 18:19
Prognozele meteorologilor | Cum va fi vremea în a doua parte a lunii februarie

A doua jumătate a lunii februarie va fi determinată în general de temperaturi primăvăratice, cu cer variabil, mare parte a zilei însorit, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, acest sfârșit de săptămână vine cu tendințe primăvăratice, mai ales duminică, când maximele termice vor atinge, pe întreg teritoriul țării, 11-13 grade Celsius, ziua, și 3-5 grade, noaptea.

De luni, vremea se va răci puțin, însă termometrele vor continua să indice o slăbire sesizabilă a puterii iernii. Astfel, săptămâna următoare va fi caracterizată în toată țara de temperaturi în medie de 6-9 grade, ziua, și 1-3 grade Celsius, noaptea. Cu excepția zilelor de  marți și miercuri, când termometrele vor indica noaptea sub zero în regiunile de nord și centru.

„De fapt, asistăm la o derulare clasică a lunii februarie în această parte geografică, când primăvara se face tot mai resimțită, dar nici iarna nu se lasă bătută. De regulă, februarie este caracterizat de ger noaptea, cald ziua, însă trebuie să se știe că această stare e amăgitoare, pentru că încă am putea avea parte de surprize. Am avut ani, când la sfârșit de februarie, după zile cu arșiță, s-au produs viscole puternice cu ninsori abundente”, au precizat pentru MOLDPRES surse de la SHS.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău