Prognoze privind cursul valutar pentru 2017

  • 17 Decembrie 2016 13:19
Prognoze privind cursul valutar pentru 2017

Anul viitor leul ar putea să se aprecieze în raport cu euro și dolarul în condițiile în care în Moldova vor veni bani de la FMI, de la Banca Mondială și din Uniunea Europeană. Constatarea aparține managerului de proiect al Grupului German de Consiliere Moldova, Jorg Radeke.

Solicitat de IPN, expertul german a menționat că cel mai des Banca Națională se adresează la Grupul German de Consiliere Moldova cu întrebarea dacă este cursul stabilit în concordanță cu tendințele de pe piață. În opinia sa, cursul actual corespunde tendințelor macroeconomice din țară și din regiune.

Dacă anul viitor vor veni în țară investiții directe externe, programul cu FMI și ajutoarele donatorilor externi vor aduce mai multă valută – atunci putem aștepta o ușoară apreciere a leului. Jorg Radeke a subliniat că, deși e greu de prognozat, cel puțin nu se văd acum perspective de depreciere a leului.

În proiectul bugetului votat vineri, 16 decembrie, în ultimă lectură de Parlament se prognozează că leul se va deprecia în următorii doi ani. În 2017 cursul va fi de 20 de lei pentru un dolar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău