Prognoze meteo pentru această săptămână | Vreme puțin neobișnuită pentru luna noiembrie

  • 04 Noiembrie 2019 16:26
Prognoze meteo pentru această săptămână | Vreme puțin neobișnuită pentru luna noiembrie

Zile de toamnă însorită, cu temperaturi generoase, fără precipitații prognozează meteorologii pentru această săptămână, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

După o mică „sperietoare” cu frig și ger nocturn până la minus 3-4 grade Celsius, înregistrat săptămâna trecută, următoarele zile vor bucura prin vreme blândă și însorită, puțin neobișnuită pentru luna noiembrie. Astfel, conform SHS, în cele șapte zile care urmează, în medie pe țară, se vor înregistra maxime termice de 23 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va indica între 8-13 grade Celsius.

Noiembrie este ultima lună din an, când în șirul multianual de observații se înregistrează o temperatură medie lunară pozitivă a aerului – aceasta constituie în teritoriu de la +2ºC în nord până la +5ºC - în sud. Cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, când temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) și -3,3ºC (Briceni). Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) și +11,1ºС (Cahul).

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna își va intra în drepturi în luna decembrie, încă de la început. În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiștii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018. Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar până în martie. 

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău