Prognoze meteo | Cum va fi vremea în week-end și când se va încălzi până la 15 grade

  • 22 Noiembrie 2019 15:13
Prognoze meteo | Cum va fi vremea în week-end și când se va încălzi până la 15 grade

Vremea s-a răcit și dă semne de iarnă, care își va intra în drepturi calendaristice în mai puțin de zece zile.

În țară au căzut deja primii fulgi din actualul sezon rece, iar frigul străpungător, neobișnuit după o toamnă lungă și frumoasă, se va menține până la începutul următoarei săptămâni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cel mai frig va fi sâmbătă și duminică, 23-24 noiembrie, când în nordul țării termometrele vor indica până la 9 grade de ger, noaptea. La centru și sud se așteaptă valori termice nocturne mai generoase cu câteva grade. Ziua, de asemenea, cel mai rece va fi în regiunea de nord, unde mercurul nu se va ridica mai sus de 0 grade. În celelalte zone, se așteaptă valori termice încadrate între minus 2 – plus 2 grade Celsius.

De marți, 26 noiembrie, vremea va începe să se încălzească, iar ulterior datei de 27 noiembrie temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori în jurul a 10-15 grade Celsius. Meteorologii susțin că spre finele săptămânii următoare starea vremii se va normaliza, iar zile cu soare încă au să ne bucure în puținele zile din această toamnă.

Meteorologia populară vine cu semne tradiționale, care indică că atunci când pisica își linge blana și caută locuri mai calde, se arată vreme urâtă. Atunci când ciorile zboară în toate părțile va fi vreme rea, iar dacă stau liniștite - vremea va fi bună. Când cocoșul cântă într-un picior sau cântă mult, toata ziua, el vestește încălzirea vremii, iar dacă va cânta seara, e semn că se schimbă vremea.

De asemenea, grădinarii ar trebui să țină minte data când a căzut prima zăpadă  din toamnă (21 noiembrie în acest an) ca, la primăvară, să sădească bostanii tot într-o zi de 21. Din bătrâni se consideră că dacă se va respecta această regulă, vor avea o roadă bogată.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău