Prognoze meteo | Ce temperaturi ne așteaptă la începutul săptămânii viitoare

  • 20 Octombrie 2019 15:22
Prognoze meteo | Ce temperaturi ne așteaptă la începutul săptămânii viitoare

Toamna de aur se menține în forță și în următoarea săptămână, cu temperaturi generoase pentru sezon și vreme însorită, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, în următoarele zile, pe întreg teritoriul țării se prevăd valori termice între 20-25 grade Celsius, ziua, și 5-10 grade, noaptea. De miercuri, 23 octombrie, timpul se va răci ușor, însă se va încadra în jurul marjei de 20 de grade.

În perioada de referință se așteaptă vreme însorită, fără precipitații. Lipsa ploilor, însă, nu este tocmai bine văzută de agricultori, deoarece dezvoltarea grâului de toamnă are nevoie de umezeală. În acest context și hidrologii atenționează asupra unei secete în râurile și lacurile din țară și solicită ca apa să fie folosită rațional.

În calendarul popular luna octombrie este denumită Brumărel și are mai multe semnificații meteorologice. Bunăoară, dacă în octombrie este multă brumă sau zăpadă, e frig sau ger, atunci ianuarie va fi moale și cald. Ploi multe în octombrie înseamnă vânturi mari în decembrie, iar dacă tună, iarna va fi ușoară.

În acest an, deocamdată, avem parte de un octombrie cald și blând, numai că cețos. Potrivit meteorologiei populare, ceață multă în Brumărel înseamnă zăpadă multă în decembrie. Alte semne arată că dacă frunzele arborilor cad repede, atunci anul următor va fi roditor, iar daca nu - iarna va fi târzie, dar grea și la anul ce vine vor fi multe omizi. În același timp, daca șoarecii de câmp se retrag spre sat, vine iarna curând.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău