PROGNOZA meteorologilor pentru următoarele zile

  • 02 Septembrie 2015 17:28
PROGNOZA meteorologilor pentru următoarele zile

Zilele cu temperaturi înalte din ultima perioadă, dar și seceta care s-a înregistrat pe parcursul întregii veri, vor afecta culturile agricole și roada de anul acesta, susțin agricultorii.

Totodată, meteorologii avertizează că prima săptămână de toamnă continuă cu zile călduroase, și au emis cod portocaliu de vreme caniculară.

De astăzi și până pe 4 septembrie, în nordul și centrul Republicii Moldova temperaturile se vor ridica până la 36-38 de grade Celsius, iar în sud temperaturile vor ajunge până la 35 de grade. Din 5 septembrie, vremea devine un pic mai răcoroasă, cu temperaturi care vor urca totuși până la 25-30 de grade, fapt ce nu este caracteristic pentru perioada de toamnă, a remarcat Natalia Golub, sinoptician al Centrului de Prognoze Meteo.

Lipsa de precipitații a cauzat ceea ce meteorologii numesc seceta hidrologică, fenomen ce se caracterizează prin scăderea nivelului apei în râuri și lacuri. Această situație îi îngrijorează pe agricultori, care spun că roada de anul acesta va fi puternic afectată de secetă. Alexandru Slusari, președintele Uniagroprotect afirmă că recolta ar putea fi chiar de două ori mai mică decât cea de anul trecut.

Deși sunt anunțate ploi pentru sfârșitul acestei săptămâni, acestea nu vor compensa pierderile de apă suferite de-a lungul verii, mai spun meteorologii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău