Profitul organizațiilor de creditare nebancară a crescut cu o treime. Piața de creditare nebancară se apropie de 10 miliarde de lei

  • 16 Noiembrie 2021 16:02
Profitul organizațiilor de creditare nebancară a crescut cu o treime. Piața de creditare nebancară se apropie de 10 miliarde de lei

Piața de creditare nebancară a depășit 9,4 miliarde de lei la sfârșitul lunii septembrie, iar dacă tendința se va menține, și în ultimul trimestru, atunci la sfârșitul anului ar putea ajunge la 10 miliarde de lei. Asta în condițiile în care la sfârșitul anului trecut companiile dăduse cu împrumut puțin peste 8 miliarde de lei. La sfârșitul lunii iunie datele statistice arătau că organizațiile de creditare nebancară au dat cu împrumut 8,8 miliarde lei, transmite Bizlaw.md.

În aceeași perioadă leasingul financiar a ajuns la 1,47 miliarde lei, precizează sursa citată.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Națională a Pieței Financiare, cele 168 de organizații de creditare nebancară, înregistrate în țara noastră, au avut în total 433.116 beneficiari. Aceștia au restituit pe parcursul celor nouă luni credite bancare și împrumuturi primite (inclusiv leasing financiar) în sumă de 6,73 miliarde lei.

Astfel, profitul net a ajuns la 707 milioane lei. Cu aproape 270 de milioane de lei mai mult decât în urmă cu trei luni când a fost 438 milioane lei. Jumătate din profit a fost încasat de trei companii. Este vorba despre Microinvest, Easy credit și Iute credit.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău