Profilul defensiv al României se schimbă odată cu achiziționarea avioanelor de luptă F16

  • 08 Octombrie 2016 16:56
Profilul defensiv al României se schimbă odată cu achiziționarea avioanelor de luptă F16

Profilul defensiv al României se schimbă odată cu intrarea în operare a primelor 6 avioane de luptă F 16, din cele 12 cumpărate de la Portugalia.

Pe lângă aparteneneța la platforma interoperabilă din NATO pe care o oferă deținerea acestor aparate, ele asigură astfel și tranziția către avionul multirol de generația a cincea, F 35, considerată aeronava viitorului, au declarat oficialii prezenți vineri, 7 octombrie, la Baza Aeriană de la Fetești,

Două dintre cele 6 avioane F 16 s-au ridicat de la sol și au făcut zboruri demonstrative pentru cei prezenți la Baza Aeriană 86 Fetești-Borcea, printre care și premierul Dacian Cioloș. Acesta a fost un moment istoric pentru România, - intrarea în serviciu a celor 6 avioane F 16 Fighting Falcon - a subliniat primul ministru în discursul său.

Dacian Cioloș a precizat că acordul încheiat de România și Portugalia și sprijinit de Statele Unite reprezintă un model de cooperare eficientă. Șeful executivului a apreciat colaborarea cu specialiștii portughezi ca un exemplu de excelență care va continua și după livrarea tuturor celor 12 avioane până la atingerea capabilității operaționale inițiale, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău