Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei

  • 22 Februarie 10:51
Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență.

MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 februarie și a cerut Direcției de Învățământ a Consiliului raional să examineze cazul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cât cazul este examinat de Procuratura Leova.

A doua zi, Direcția de Învățământ Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei comisii. Specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, au fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii. 

Direcția de Învățământ Leova a întocmit un plan de intervenție cu privire la prevenirea violenței în instituțiile școlare: organizarea unei ședințe extraordinare cu managerii instituțiilor școlare și coordonatorii ANET cu privire la respectarea Procedurii de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor din învățământ (organizată la 16.02.2024); efectuarea pe parcursul lunii februarie a vizitelor de monitorizare în instituțiile de învățământ din raion; organizarea unui seminar tematic pentru managerii instituțiilor de învățământ, în luna martie, curent. 

Ministerul va continua să monitorizeze examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale. Reiterăm că MEC condamnă ferm acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:0 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău