OMS: Profesorii și personalul școlar ar trebui să facă parte din grupurile prioritare la vaccinarea anti-COVID-19

  • 30 August 2021 12:43
OMS: Profesorii și personalul școlar ar trebui să facă parte din grupurile prioritare la vaccinarea anti-COVID-19

Profesorii și personalul din centrele de învățământ ar trebui să facă parte din grupurile prioritare la vaccinarea anti-COVID-19, au informat luni birourile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa și UNICEF, relatează AFP, citat de Agerpres.

Ar trebui "propusă vaccinarea anti-COVI-19 profesorilor și altor membri ai personalului școlar, în calitate de grup țintă în campania națională de vaccinare", se arată în comunicatul OMS, în care se adresează un apel statelor membre pentru a pune în aplicare o strategie de vaccinare destinată prezenței fizice a elevilor la cursuri.

Această prioritate, care a fost evocată deja în noiembrie 2020 de Grupul Strategic Consultativ de Experți (SAGE) al OMS, trebuie avută în vedere, garantând totodată accesul la vaccinuri al persoanelor vulnerabile.

Într-un moment în care reîncep cursurile școlare iar elevii se întorc din vacanță, este "vital" ca școlile să rămână deschise în pofida prevalenței variantei Delta a coronavirusului, mai contagioasă.

"Este de o importanță capitală pentru educație, sănătatea mintală și competențele sociale ale copiilor ca școlile să continue să ofere copiilor noștri mijloacele de a deveni membri fericiți și productivi ai societății", notează în comunicat directorul general al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Pentru a permite școlilor să rămână deschise, OMS Europa și biroul UNICEF pentru Europa și Asia Centrală au făcut apel la asigurarea vaccinării copiilor cu vârste peste 12 ani cu comorbidități și la ameliorarea mediului școlar (ventilație, distanțare fizică, testare regulată a elevilor și personalului școlar).

Conform recomandărilor publicate la începutul lunii iulie, testele "ar trebui realizate prioritar la copii care prezintă simptome și aparțin grupurilor de risc".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău