Profesorii din Israel, care nu pot prezenta certificatul și care nu doresc să fie testați pentru coronavirus, nu vor mai putea predea

  • 23 Septembrie 2021 16:54
Profesorii din Israel, care nu pot prezenta certificatul și care nu doresc să fie testați pentru coronavirus, nu vor mai putea predea

Profesorii din Israel care nu pot prezenta așa-numitul "'green pass'' (certificat verde) și care nu doresc, de asemenea, să fie testați pentru coronavirus nu vor mai putea predea începând cu data de 3 octombrie, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19.

De asemenea, cadrelor didactice nu li se va permite să țină cursuri online și nici nu vor primi salariu, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educației.

Potrivit informațiilor apărute în presă, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar șase luni după a doua vaccinare. După aceea, persoanele în cauză trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă și să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ministerul Sănătății din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Până în prezent, în jur de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinați și puțin sub 34% au primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău