Profesori și experți din universitățile din China și R. Moldova au participat la un seminar dedicat studierii limbii române în cele două țări

  • 28 August 2022 19:00
Profesori și experți din universitățile din China și R. Moldova au participat la un seminar dedicat studierii limbii române în cele două țări

Prorectorul USM pentru activitatea internațională, Aurelia Hanganu a participat la un seminar organizat de Ambasada R.P Chineze în Republica Moldova.

Seminarul cu tema „Predarea și învățarea limbii române în China și în Moldova: tendințe actuale și perspective cooperative”, dedicat Sărbătorii Naționale „Limba Noastră” a avut drept scop promovarea cooperării în predarea și cercetarea limbii române între cele două state.

La eveniment au participat peste 20 de experți și cercetători din mai mult de 10 universități și instituții de cercetare din cele două țări, inclusiv profesori și experți de la Universitatea de Studii Străine din Beijing, Universitatea de Studii Străine din Shanghai, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Științe a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a Moldovei, Universitatea Liberă Internațională a Moldovei, ș.a.

În cadrul Seminarului, prorectorul USM, Aurelia Hanganu a prezentat colegilor din China oferta educațională a Universității de Stat precum și prioritățile din domeniul de cercetare. Prorectorul a salutat organizarea evenimentului, menționând că este o oportunitate de consolidare a relațiilor de colaborare cu universitățile din China și a schimbului de experiență, se arată în comunicat.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova,  Yan Wenbin a declarat că cooperările în diverse domenii dintre cele două țări vor continua să se aprofundeze, subliniind disponibilitatea ambasadei de a servi în continuare drept punte de comunicare între cele două țări și de a explora oportunități de colaborare între universitățile din țările noastre, pentru realizări și mai fructuoase în domeniul educației și al interacțiunii interculturale dintre China și Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău