Profesori din Șoldănești au participat la un atelier de lucru ecologic

  • 21 Octombrie 2021 12:42
Profesori din Șoldănești au participat la un atelier de lucru ecologic

Peste 50 de profesori din raionul Șoldănești au participat recent la un atelier de lucru destinat cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic. Evenimentul a avut drept scop inițierea și promovarea unei viziuni privind dezvoltarea competențelor verzi în raport cu noile tendințe de dezvoltare durabilă, transmite MOLDPRES.

Atelierul de lucru s-a desfășurat în satul Rogojeni din raionul Șoldănești. Profesorii au avut posibilitatea să afle cum pot să-și formeze și să-și dezvolte motivația pentru integrarea competențelor verzi specifice în procesul de pregătire a specialiștilor în domeniul construcțiilor și eficienței energetice, scrie sursa citată.

Participanții la eveniment au avut ocazia să experimenteze și să înțeleagă procesul de interacțiune dintre om și natură, precum și consecințele unor acțiuni deficitare în acest sens. De asemenea, sub egida Centrului de Excelență în Construcții, profesorii au avut posibilitatea să studieze și construcțiile realizate din materiale ecologice.

Evenimentul a finalizat cu sădirea de copaci în lunca râului Răut, lucrări de salubrizare pe ambele maluri, pe un traseu de aproximativ trei kilometri. Totodată, profesorii au făcut curățenie în ograda și interiorul bisericii din satul Rogojeni, precum  și în curtea muzeului din localitate.

Activitatea a fost organizată cu susținerea proiectului „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde”. Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și co-finanțat de Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Elveției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău