Profesori amendați pentru necunoașterea limbii de stat

  • 19 Noiembrie 2014 10:39
Profesori amendați pentru necunoașterea limbii de stat

55 de cadre didactice care predau în școlile minorităților din Letonia au fost amendate pentru necunoașterea limbii letone la un nivel adecvat - informează Rador.

 

Centrul leton pentru limba de stat a efectuat în ultimele zece luni o serie de controale în 99 de școli, iar pentru necunoașterea limbii de stat au fost sancționați și 24 asistenți ai profesorilor, toți primind amenzi care variază de la 35 la 280 de euro.

Cei sancționați au la dispoziție o perioadă de trei-patru luni pentru a-și îmbunătăți competențele lingvistice. După această perioadă, profesorul este testat din nou și dacă în urma unor noi verificări se constată că nivelul de cunoaștere a limbii letone este în continuare insuficient, comisia recomandă directorului instituției de învățământ să examineze dacă profesorul îndeplinește criteriile necesare pentru a putea profesa. După referendumul privind statutul limbii ruse în Letonia, profesorii au început să acorde o mai mare atenție nivelului de cunoaștere a limbii de stat, iar verificările au loc nu doar în cadrul unui program special de control, ci și în urma reclamațiilor formulate împotriva cadrelor didactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău