Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri vor fi certificate numai pe lot

  • 12 Septembrie 2022 18:28
 Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri vor fi certificate numai pe lot

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre suspendarea certificatelor de conformitate, eliberate până pe 5 septembrie, pentru produsele vitivinicole îmbuteliate în butelii PET certificate în serie. Astfel, produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri vor fi certificate numai pe lot, transmite IPN.

Instituția precizează că acțiunile vin ca urmare a verificării calității produselor vitivinicole îmbuteliate în butelii PET (poli etilen tereftalat), prelevate de către inspectorii ANSA în cadrul controalelor inopinate efectuate în rețeaua de comerț cu amănuntul. „Suspendarea certificării în serie a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri va fi ridicată nu mai devreme de șase luni și cu condiția că producătorii de produse vitivinicole îmbuteliate în PET-uri nu vor avea nici o neconformitate la testarea acestora pe lot”, se arată într-un comunicat de presă.

În cazul în care consumatorii depistează produse vitivinicole neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, aceștia sunt îndemnați să depună petiție la ANSA sau prin e-mail: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău