Producătorii din Republica Moldova participă la expoziția INDAGRA FOOD din București

  • 07 Noiembrie 2016 12:43
Producătorii din Republica Moldova participă la expoziția INDAGRA FOOD din București

Producătorii din Republica Moldova își promovează produsele pe plan internațional, participând la unul din cele mai mari târguri din România pentru industria alimentară – INDAGRA FOOD, scrie Infoprut.ro.

Peste 10 producători și exportatori de fructe proaspete și procesatori agricoli din Republica Moldova și-au expus producția și au stabilit noi contacte de afaceri. Participarea la eveniment a fost facilitată de PNUD prin intermediul unui proiect finanțat de Guvernul României.

Expoziția INDAGRA FOOD 2016 a avut loc între 2 și 6 noiembrie 2016, la București, și a fost organizată de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din România.

„Proiectul nostru susține participarea producătorilor și exportatorilor moldoveni la expozițiile majore de fructe proaspete și procesate. Participarea la INDAGRA FOOD este absolut necesară pentru producătorii moldoveni care doresc să exporte pe piața românească și alte piețe din UE. În anul curent ne așteptăm la stabilirea și dezvoltarea de noi relații de afaceri, în special cu importanți comercianți cu amănuntul”, a menționat Dumitru Vasilescu, Manager de proiecte la PNUD Moldova.

„Piața românească este probabil una din cele mai importanțe piețe UE pentru produsele proaspete din Moldova. Producătorii moldoveni care participă periodic la expoziții dispun de șanse bune de a stabili relații noi de afaceri, de a accesa piața de desfacere cu amănuntul, de a cunoaște evoluțiile noi în domeniul consumului și tehnologiilor”, a declarat Iurie Fală, directorul Executiv al Asociației „Moldova Fruct”.

Târgul INDAGRA este cel mai mare si important eveniment agricol din România. Anul acesta s-a aflat la cea de-a doua ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău