Producătorii de struguri din R. Moldova sunt invitați să-și promoveze marfa în Polonia

  • 02 Noiembrie 2018 16:47
Producătorii de struguri din R. Moldova sunt invitați să-și promoveze marfa în Polonia

Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova a lansat un concurs de selectare a producătorilor care doresc sa-și prezinte marfa la Piața angro „Bronisze” din Varșovia (Polonia). Companiile interesate de participare sunt invitate să aplice formularul necesar până pe data de 10 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul de promovare va fi organizat, în perioada 21-22 noiembrie, cu susținerea proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională  “Agricultura performantă în Moldova”  și Fundația HEKS.

Piața angro “Bronisze” din Polonia este considerată una dintre cele mai mari platforme de comercializare a fructelor și legumelor în stare proaspătă. În cadrul evenimentului de promovare, pentru fermierii moldoveni a fost rezervată o suprafață de 21 de metri pătrați. Aici aceștia vor discuta direct cu diferiți comercianți sau reprezentanți ai rețelelor de magazine poloneze pentru a negocia condițiile de livrare a strugurilor.

La concurs sunt invitați să participe companiile membre ale Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova ce produc și/sau exportă struguri de masă în stare proaspătă, conform standardelor internaționale.

Piața poloneză este suficient de atractivă pentru strugurii produși în Republica Moldova. În 2017, țara noastră a exportat în Polonia circa 1570 tone de struguri, comparativ cu 119 tone exportate în 2016.

sursa: moldpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău