Producătorii de carne de pasăre dau asigurări că nu vor majora prețurile

  • 24 Martie 2020 19:29
Producătorii de carne de pasăre dau asigurări că nu vor majora prețurile

Membrii Asociației patronale a avicultorilor din țară au expediat marți, 24 martie, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului o scrisoare prin care informează că nu vor majora prețul la carne și produsele din carne de pasăre, în perioada crizei COVID-19, transmite MOLDPRES.

Membrii Asociației au menționat că în ultima perioadă au observat că unii furnizori de produse din carne au mărit prețurile, fapt ce în mod firesc influențează întreg lanțul de producere a cărnii de pasăre.

Totuși, în pofida informațiilor difuzate în spațiul public cu referire la intenția unor producători de a majora prețul la carne cu circa 30%, Asociația patronală a avicultorilor afirmă că acestea „sunt informații manipulatoare difuzate cu scopul de a destabiliza piața”.

Crescătorii de păsări se declară solidari cu eforturile autorităților, depuse în această perioadă, accentuând că sunt aproape de consumatori și nu majorează prețul la carnea de pasăre.

În perioada 17 martie-15 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19. Pe durata acesteia, în țară sunt anunțate mai multe restricții ce țin, inclusiv, de activitatea mediului de afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău