Producătorii agricoli vor beneficia de granturi pentru echipamente de conservare a solului

  • 06 Octombrie 2022 09:40
Producătorii agricoli vor beneficia de granturi pentru echipamente de conservare a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în parteneriat cu Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură AIPA au anunțat deschiderea primului apel de finanțare în cadrul Programului de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor. Cererile pot fi depuse până la 1 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Granturile sunt destinate compensării cheltuielilor pentru procurarea de echipamente și utilaje agricole și aplicarea măsurilor care asigură conservarea și ameliorarea solurilor.

Sunt invitați să participe producătorii agricoli individuali, care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, activează în sectorul agricol, au efectuat investiții eligibile și vor prezenta dovada co-finanțării din surse proprii.

Granturile vor compensa până la 30% din investiția eligibilă, cu un plafon maxim stabilit la zece mii de dolari per beneficiar și vor fi acordate prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, indică organizatorii.

Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără: semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare No-Till, combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till), echipamente și sisteme de irigare. Totodată, se va acorda finanțare pentru implementarea de măsuri agrotehnice, fitoameliorative și hidrotehnice care conduc la ameliorarea solului. Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur grant post-investițional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău