Producătorii agricoli au suportat pierderi de peste 50 la sută din producție, din cauza calamităților naturale, vor beneficia de rambursarea TVA

  • 26 Octombrie 2022 19:26
Producătorii agricoli au suportat pierderi de peste 50 la sută din producție, din cauza calamităților naturale, vor beneficia de rambursarea TVA

Producătorii agricoli ar putea beneficia de rambursarea taxei pe valoare adăugată. Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, coraportul la proiectul de lege care va oferi posibilitatea producătorilor agricoli să beneficieze de rambursarea taxei pe valoare adăugată (TVA).

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022. Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv, scrie Bizlaw.

Proiectul urmează a fi examinat în cadrul comisie de profil și propus spre aprobare plenului Parlamentului, în prima lectură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău