Producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de granturi pentru dezvoltare

  • 18 Ianuarie 15:32
Producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de granturi pentru dezvoltare

Suedia și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului AdTrade, au lansat un concurs de granturi pentru producătorii și procesatorii agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului, care doresc să-și unească eforturile pentru a adopta tehnologii inovatoare în procesul de producere și prelucrare a produselor agricole, pentru a-și spori competitivitatea și a accesa noi piețe de desfacere.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 5 februarie, transmite MOLDPRES.

Pot depune dosarele de participare organizațiile de susținere a afacerilor împreună cu cel puțin doi producători sau un producător și un procesator agricol de pe ambele maluri ale Nistrului, care își exprimă angajamentul de a se asocia și a crea noi locuri de muncă, în special pentru femei și persoane social-vulnerabile. „Propunerile de proiect selectate vor primi finanțare nerambursabilă de până la 50 mii de dolari fiecare pentru procurarea de echipamente și utilaje. Parteneriatele câștigătoare vor mai beneficia de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor”, indică PNUD.

Concursul este deschis propunerilor de proiect care vizează producerea și procesarea fructelor, legumelor și strugurilor de masă, producerea și procesarea plantelor etero-oleaginoase și medicinale, valorificarea produselor apicole, creșterea animalelor, procesarea produselor derivate din lapte, dar și alte activități din sectoarele horticol, fitotehnic și zootehnic.

Proiectele propuse urmează să abordeze idei inovatoare de afaceri, ceea ce presupune includerea noilor tehnologii, reducerea costurilor de producere, adaptarea producerii și/sau procesării la noile necesități ale pieței în contextul COVID-19.

Asistența financiară nerambursabilă oferită de Suedia în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului" (AdTrade) va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri, crearea locurilor de muncă și constituirea parteneriatelor, ceea ce ar  permite întreprinderilor de pe ambele maluri ale Nistrului să depășească impactul negativ al crizei pandemice, iar companiilor de pe malul stâng al Nistrului ar oferi posibilitatea de a accesa mecanismele de comerț disponibile pe malul drept, de a-și spori cunoștințele și abilitățile și de a spori vânzările și a diversifica piața de desfacere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Nori împrăștiați
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Tue
24
Wed
25
Thu
25
Fri
26
Sat
25

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău