Procurorul-șef european: Impactul abuzului financiar a fost ignorat

  • 09 Noiembrie 2023 19:59
Procurorul-șef european: Impactul abuzului financiar a fost ignorat

Procurorul-șef european Laura Kovesi, care a luat cuvântul la Forumul Anti-Corupție, Reziliență Democratică și Securitate Economică, a menționat că impactul proporțiilor abuzului financiar asupra publicului a fost ignorat mulți ani de zile, relatează Moldpres.

Procurorul-șef european Laura Kovesi efectuează o vizită în Bulgaria, unde a participat la forumul organizat de Centrul pentru Studiul Democrației.

Kovesi a spus ca infracțiuni serioase legate de taxa pe valoarea adăugată (TVA) sunt finanțate de alte multe și diverse activități criminale; de aceea, lupta împotriva infracțiunilor financiare aduce atingere grupărilor criminale serioase. 

Procurorul-șef european a mai punctat că lupta împotriva corupției este despre a convinge oamenii în ce mod corupția le afectează viețile.

Potrivit dnei Kovesi, corupția continuă să fie tolerată la o scară largă pretutindeni și nu este țară care este imună la aceasta. Corupția poate destul de des să devină o chestiune de viață și moarte, a specificat Kovesi. Ea a adăugat că publicul trebuie educat în privința anti-corupției.  

La eveniment au mai participat prim-ministrul Bulgariei Nikolay Denkov și fosta vicepreședintă a Băncii Europene de Investiții Lilyana Pavlova. Invitați la eveniment au fost ministrul bulgar al Justiției, cel al Afacerilor Interne ș.a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău