Procurorul Victor Furtună, desemnat de CSP în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS

  • 17 Noiembrie 2022 11:00
Procurorul Victor Furtună, desemnat de CSP în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS

Procurorul Victor Furtună a fost numit astăzi, 17 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (SCP), în funcția de șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), deținută până în prezent de Sergiu Russu. El va conduce instituția până la desemnarea prin concurs al unui nou șef, transmite Radio Chișinău.

Victor Furtună și-a început activitatea în cadrul Procuraturii Anticorupție în 2019. A instrumentat urmărirea penală contra ex-șefului PCCOCS Nicolae Chitoroagă, apropiat de Vladimir Plahotniuc, precum și unul dintre dosarele în privința controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

La funcția de șef interimar al PCCOCS a pretins și fostul procuror general interimar Dumitru Robu. Candidatura acestuia a fost însă respinsă de CSP.

În cadrul aceleiași ședințe CSP a luat act de cererea depusă de fostul procuror general Eduard Harunjen, care solicită anularea decretului din 2019, prin care i-a fost acceptată demisia din funcție.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău