Procurorul Ruslan Popov, demis din funcție. Ce spune avocatul acestuia

  • 29 Martie 2022 16:07
Procurorul Ruslan Popov, demis din funcție. Ce spune avocatul acestuia

Procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat un ordin prin care l-a eliberat din organele procuraturii pe Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Avocații lui Ruslan Popov acuză că actul de demitere a fost emis cu abateri juridice și spun că îl vor contesta.

Consiliul Superior al Procurorilor a remis o hotărâre în acest sens Procuraturii, în data de 28 martie, zi în care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat actul cu privire la disponibilizarea lui Ruslan Popov, după cum ne-a informat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Prin ordinul procurorului general interimar din 28 martie 2022 s-a dispus încetarea raporturilor de serviciu cu procurorul Ruslan Popov în legătură cu neexprimarea unei opțiuni asupra unei alte funcții de procuror pe care să o ocupe (…) Dumnealui, evident, conform Codului administrativ are dreptul să conteste actul administrativ cu privire la încetarea raporturilor de muncă.”

Avocatul lui Ruslan Popov, Igor Hlopețchi, spune că actul de demitere va fi contestat pe toate „căile devolutive.”

Se pare că procurorul general interimar nu a învățat lecțiile guvernărilor anterioare care au confirmat faptul că demiterile în masă sunt motivate politic, au un efect doar pe termen scurt. (...) Actul administrativ este lipsit de o motivație juridică corespunzătoare. Noi calificăm acest act administrativ ca fiind o inepție juridică de cea mai joasă speță. Vom exercita toate căile devolutive de atac.”

Ruslan Popov fusese numit în funcția de procuror general-adjunct la finele anului 2019. Acesta este cercetat într-o cauză de îmbogățire ilicită și a fost reținut la începutul lunii octombrie trecut. Ulterior, a fost plasat sub control judiciar. Ruslan Popov a calificat acțiunile ca pe o comandă politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău