Procurorul învinuit în dosarul „mitei pentru judecători” rămâne în arest la domiciliu

  • 21 Noiembrie 2018 09:59
Procurorul învinuit în dosarul „mitei pentru judecători” rămâne în arest la domiciliu

Procurorul învinuit în dosarul „mitei pentru judecători” rămâne în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Medicului figurant în același dosar i s-a prelungit arestul preventiv cu 25 de zile, după ce instanța a admis parțial demersul procurorului pe caz. Deciziile au fost pronunțate astăzi, 20 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Acum o zi, instanța a decis că doi dintre magistrații învinuiți în același dosar rămân în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar un alt judecător – în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA. Asistentului judiciar învinuit în dosar i-a fost prelungit arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, în penitenciarul nr.13. În privința a doi dintre judecători instanța s-a expus anterior, prelungind măsura de arest preventiv pe un termen de 20 de zile.

În privința celorlalți învinuiți, judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se va expune în zilele următoare.

Zece persoane – cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și încă o persoană fizică – au fost reținute pe 23 octombrie. Judecătorii sunt învinuiți că au pretins și primit sume de bani pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești. Iar medicul și cealaltă persoană fizică erau cei în interesul cărora urmau să fie emise deciziile favorabile.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău