Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, rămâne în funcție

  • 15 Noiembrie 2023 14:20
Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, rămâne în funcție

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins demersul de suspendare din funcție a procurorului Dumitru Triboi. Decizia a fost anunțată după ce subiectul a fost examinat în ședință închisă. Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că demersul a acumulat paritate de voturi, scrie anticoruptie.md.

„A respinge demerul Procurorului General interimar de a elibera acordul în vederea suspendării din funcția de procuror șef al Procuraturii Ungheni, a domnului Dumitru Triboi. A remite prezenta hotărâre Procurorului General interimar pentru informare. A remite copia de pe prezenta hotărâre procurorului care exercită urmărirea penală pentru anexare la cauza penală, iar domnului Dumitru Triboi pentru informare”, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc, scrie sursa citată.

Menționăm că procurorul Dumitru Triboi s-a aflat la volanul automobilului care în seara de 20 octombrie, în regiunea satului Bahmut din raionul Călărași a spulberat o căruță care se se deplasa pe carosabil. În căruță se aflau mai multe persoane. În urma impactului, doi soți, bebelușul lor de 3 luni, dar și bunica, au murit. Alte două persoane, bunelul și o fetiță de patru ani, au ajuns în stare gravă la spital. Impactul a fost atât de violent, încât din vehiculul cu tracțiune animală nu a rămas practic nimic. 

Pe faptul accidentului a fost pornită o cauză penală, iar pentru că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar. Procurorul continuă să fie cercetat în stare de arest preventiv, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților învinuitului. Anunțul a fost făcut de PCCOCS, pe 30 octombrie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău